П`ятниця, 29.03.2024, 01:18
Відділ освіти, молоді та спорту
Білогірської РДА
Головна РеєстраціяВхідВітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи вважаєте Ви доцільним повернення до 11 - річного терміну навчання?
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Пам’ять – нескінченна книга
16:30
Пам’ять – нескінченна книга
   
     Третій тиждень листопада кожного року в нашій країні - День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.

   Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та й багато сторінок вписано кривавим і чорним! Читаєш подумки і здригаєшся від жаху. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя у пекельних муках

    Світова історія досі не знала такого жахливого винищення народу, яке на сьогодні з повним правом можна назвати геноцидом - злочином проти людства. 1933 рік - незагоєна рана України.

   Тиждень присвячений Деню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. у загальноосвітніх закладах району розпочався з проведення лінійок, на яких приспустили державний прапор, вшанували пам’ять про жертв Голодомору хвилиною мовчання.

    Загальноосвітніми закладами проводиться також значна просвітницька робота, в проведення якої активно включились учні. У шкільних бібліотеках,  організовано постійно діючі виставки архівних документів, творів мистецтв та літератури, що відображають події, пов'язані з геноцидом українського народу, фотоматеріалів, спогадів очевидців Голодомору: «Біль і скорбота України»  (Перерослівська ЗОШ І – ІІІ ст.), років «Геноцид проти нації» (Шимковецька ЗОШ І – ІІІ ст..)., (Довгалівська ЗОШ І – ІІІ ст..)


    Проведено також уроки пам’яті: «Немов прокляття ожива рік тридцять третій…» (Сивківська ЗОШ І – ІІ ст..)  «Голодомор 32-33, ми пам’ятаємо» (Перерослівська ЗОШ І – ІІІ ст.), «І в пам’яті нашій не згасне свічка, запалена ця» (Сушовецька ЗОШ І – ІІІ ст..), пам’яті « Сторінки жахливої історії нашого народу» (Дідковецька ЗОШ І – ІІ ст..), «Ми звинувачуємо» (Квітневська ЗОШ І – ІІІ ст..), «Ті дні у пам’яті народній» (Великоборовицька ЗОШ І – ІІІ ст..)


 

  Вчителі історії та юні дослідники з різних шкіл району обговорили причини та наслідки страшної трагедії та зачитали свідчення очевидців Голоду, які проживають у населених пунктах району під час проведення усних журналів та учнівських конференцій: «Прости нас пам’яте  - прости»  (Перерослівська ЗОШ І – ІІІ ст.), «Страшні сторінки 1932-1933 років» (Сушовецька ЗОШ І – ІІІ ст..),  «Голодомор 1933-трагічна сторінка з історії українського народу» (Коритенська ЗОШ І – ІІ ст..), Конференція «Голодомор1932-1933рр - наслідки для України» (Соснівська ЗОШ І – ІІ ст..)


    Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто за шматок хліба не доносив на брата, не відривав останній окраєць від голодних дитячих ротів не торгував святинею. Було запалено світло свічок пам'яті. І воно стало даниною тим, хто навічно пішов від нас у 1933 році.


    Учні загальноосвітніх шкіл переглянули кінофільм «Голод - 33» Олега Янчука (за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь»)


  Тиждень завершився проведенням загальношкільної лінійки-реквієму:  «Такого ще земля не знала» (Сивківська ЗОШ І – ІІ ст..),  «Голодомор 32-33 р.р. -  трагічна сторінка історії України»  (Перерослівська ЗОШ І – ІІІ ст.), «До 80 – ти річчя пам’яті жертвам голодомору 1932 – 1933р. в Україні»  (Малоборовицька ЗОШ І – ІІІ ст..), «Пам’ятаємо заморених голодом»  (Соснівська ЗОШ І – ІІ ст.), «Вшануй пам’ять, запали свічку» (Великоборовицька ЗОШ І – ІІІ ст..)


    23 листопада о 16.00 було проведено урочисту лінійку та акцію «Запали свічку пам’яті». У акції взяли участь учні та працівники загальноосвітніх шкіл

Переглядів: 988 | Додав: bilogirya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Сайт управляється системою uCoz
    Выбрать язык / Choose language:
    Russian
    English
    French
    German
    Japanese
    Italian
    Portuguese
    Spanish
    Danish
    Chinese
    Israel
    Arabic
    Czech
    Estonian
    Belarusian
    Latvian
    Greek
    Finnish
    Serbian
    Bulgarian
    Turkish
    Получить кнопку|Get button