Четвер, 18.04.2024, 08:51
Відділ освіти, молоді та спорту
Білогірської РДА
Головна РеєстраціяВхідВітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 22 » Герої не вмирають
10:26
Герої не вмирають

      80 днів і ночей… Тривожних, заплаканих і вимолених… Нерівною була ця боротьба. Влада, сила і гроші – проти гарячого серця. Зло – проти добра. Куля – проти мрії. 
    З початку Майдану за офіційними даними загинуло близько 100 протестуючих, поранено більше 2000, а кількадесят осіб зникло безвісти. Загальна кількість постраждалих біля 2,5 – 3 тисяч чоловік. Серед них 136 журналістів, які виконували свої професійні обов’язки. 
      24 лютого 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову про призначення звання Героїв Небесної Сотні посмертно з метою визнання їхньої слави на сотні віків у майбутньому. 

       Велика перемога маленьких людей. Людей з гарячими серцями і мужніми душами. Перемога кожної людини, яка стояла на майдані, передавала гроші у церквах, їжу чи одяг, плакала чи молилася. Цього разу ми заплатили за перемогу велику ціну – життя людей. І це не лише та сотня, героїв якої ми сьогодні згадуємо, це – тисячі інших героїв, які не зупинились і продовжують боротись за цілісність нашої держави у зоні АТО Неоголошена війна калічить долі. 
         Дивлячись на нинішнє становище нашої країни, впевнені, що немає такого українця, який би не бажав миру і спокою Україні. Весь народ нашої держави об’єднався проти агресора. Багато чоловіків та жінок мужньо захищають кордони нашої країни. Багато хто із людей працює в тилу для підтримки солдатів. 
         Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким людям, солдатам,  чоловікам-героям, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. І ми просимо у Бога одного: аби вони живими і здоровими і  якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин та дітей.


      З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, з метою вшанування пам’яті загиблих під час Єврореволюції, Революції гідності, як її називають у народі, перший урок у Ямпільській ЗОШ І – ІІІ ступенів розпочався виконанням Державного Гімну України. 
     Для учнів 5-11 класів проведено тематичну лінійку – реквієм «Герої не вмирають» у ході якої вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання під звуки пісні «Гей, пливе кача…». Серед присутніх був учасник антитерористичної операції, заступник голови Спілки учасників АТО Білогір’я Василь Радонь, якому було передано  пластикові кришечки (акція «Збирай кришки на протези») та продукти харчування для воїнів АТО, зібрані силами учнів та вчителів нашої школи.

 

    Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах їх служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили  свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.

За матеріалами Ямпільської ЗОШ І - ІІІ ступенів

Переглядів: 521 | Додав: bilogirya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Сайт управляється системою uCoz
    Выбрать язык / Choose language:
    Russian
    English
    French
    German
    Japanese
    Italian
    Portuguese
    Spanish
    Danish
    Chinese
    Israel
    Arabic
    Czech
    Estonian
    Belarusian
    Latvian
    Greek
    Finnish
    Serbian
    Bulgarian
    Turkish
    Получить кнопку|Get button